Re:Pannonia

SREDA / 4.7.2018


17:00 - VAŠKO JEDRO - Stojnice z lokalno ponudbo
20:00 - ZORKOV ODER - Samo Budna
21:00 - PRED CERKVIJO - Mednarodni literarni performens
22:00 - VAŠKO JEDRO - Doroja

--------

STOJNICE Z LOKALNO PONUDBO:Na stojnicah se bodo predstavili :

AVENA – nova prleška eko trgovina, ki deluje v duhu zdravega načina življenja in daje velik poudarek etičnemu življenjskemu slogu. Velika pridobitev za naše kraje, še zlasti če iščete alternative konvencionalni prehrambeni industriji in delujete okolju prijazno.
http://www.avena.si/https://www.facebook.com/avenaslo/

LUTRA – raziskovalni inštitut, ki ve vse o vidrah in bobrih. Pri njih se lahko pozanimate, kako sobivati ali kako obvarovati vaš ribnik, če pride na pohod vidra. Velik poudarek dajejo izobraževanju in delu z najmlajšimi, kakor tudi vsem ostalim radovednim posameznikom in skupinam.
www.lutra.si
https://www.facebook.com/LutraInstitut/

VARSTVO PSOV NANA – še čisto sveža pridobitev za Pomurje, ki poskrbi za kvalitetno preživete počitnice vašega psa ter nudi varstvo in druženje štirinožcev, ko vi rabite čas zase. Pravi naslov, če rabite zanesljivo in usposobljeno storitev.
https://www.facebook.com/varstvopsov/

SVICHKA – naravne, dišeče, ročno narejene svečke iz sojinega voska. Edina sprejemljiva alternativa v času, ko je nujno izbirati dobre rešitve, zato da bo svet manj natrpan z umetnimi masami in škodljivimi kemikalijami. Predstavlja naravi prijazno ambientalno osvetlitev in popestritev.
https://www.svichka.si/
https://www.facebook.com/svichkaa/

MAKICA IN ROMI – filcan nakit in unikatne torbice ter modni nahrbtniki za tiste, ki so radi obdani z lepim in imajo radi enostaven, kvaliteten dizajn. Vsak detajl je posebej premišljen in umeščen na izdelek. Prevladujejo naravni materiali.
https://www.facebook.com/makicaromek/

THINKTURA – naravna certificirana kozmetika, nova prleška znamka, ki uporablja najboljše sestavine 100 % naravnega izvora. Kozmetika je primerna za vsakdanjo uporabo in ni testirana na živalih.
https://www.facebook.com/Thinktura-1214284885348906/

ZEABORA – vse o zdravilnih gobicah, o njihovi uporabi v vsakdanjem življenju, za izboljšanje počutja in visoko, zdravo starost... na tem mestu se boste lahko pozanimali, katera gobica je najprimernejša za vas, da ostanete čili in zdravi
www.zeabora.si
https://www.facebook.com/Zeabora/

EKO KMETIJA OSTERC - Smo ekološka kmetija Osterc iz Vučje vasi. Imamo eko nasad prleške sivke v Vučji vasi. Iz sivke izdelujemo izdelke, kot so eterično olje, mila, kreme, hidrolat, deodorante, diseče vrečke...
Predstavitev kmetije in naših izdelkov si lahko pogledate v spodnjih povezavah:
https://moja-vizitka.si/podjetja/grily-naturae/index.html#o-nas
https://www.facebook.com/pg/Grily-Naturae-153804245186811/about/?ref=page_internal 

DRUŠTVO ZA PREUČEVANJE RIB SLOVENIJE - Osnovni namen delovanja Društva za preučevanje rib Slovenije (DPRS) je varovanje sladkovodnih rib in njihovih habitatov z raziskavami, naravovarstvenimi aktivnostmi, popularizacijo poznavanja sladkovodnih rib, izdajateljsko in izobraževalno dejavnostjo ter sodelovanjem z drugimi sorodnimi nevladnimi in vladnimi organizacijami. Sodeluje v državnih zakonodajnih, strateških, upravnih in sodnih postopkih povezanih z varstvom narave, med drugim tudi postopkov umeščanja objektov za energetsko izrabo reke Mure. Društvo sodeluje s pravnim statusom stranskega udeleženca, ki budno bedi nad tem, da reke ne bi trajno uničili, ter da bodo postopki izpeljani strokovno in zakonito. DPRS je odgovoren za vodenje postopkov v kampanji Rešimo Muro! Za več informacij o DPRS obiščite: http://www.dprs.si/sl

ZVEZA DRUŠTEV MOJA MURA - Zveza društev Moja Mura se zavzema za obvarovanje reke in sonaravni razvoj krajev vzdolž nje. Ima status društva, ki deluje v javnem interesu ohranjanja narave, saj je v vseh letih delovanja številnim ciljnim skupinam v Pomurju vztrajno in strokovno posredovala dejstva o neverjetnem bogastvu območja na Muri in ob njej. V državnih strateških in upravnih postopkih v povezavi s potencialno energetsko izrabo reke zveza sodeluje s pravnim statusom stranskega udeleženca, ki budno bedi nad tem, da reke ne bi zlorabili ter da bodo postopki izpeljani strokovno in zakonito. Za več informacij obiščite: https://www.facebook.com/Moja-Mura

Darja Kološa
(Darvita DKD, s.p.)

Metode in prakse za dobro zdravje, vitalnost, mladostnost, potencial dolgoživosti:
1.Dao Joga in Či Gong: nežna, dinamična praksa za dolgo, zdravo in vitalno življenje, podprta z izvornimi metodami za prečiščenje notranjih organov in čustev, samomasažicami, dinamiko diha, … za sprostitev, »napolnjenje baterij« in transformacijo stresa v vitalnost. Za moške in ženske v vseh obdobjih življenja.
2.Šola naravnega vida: učinkovit program za ohranjanje dobrega vida in pomoč pri odlaganju očal. Metode, ki jih lahko uporabljate vse življenje in ohranjate dober vid brez uporabe očal.
3. Blazine iz ajdovih luščin: unikatne blazine za spanje, počitek, jogo in lepo stanovanje …
Polnilo se prilagaja telesu, hladijo v poletni vročini, krasijo dom …
www.darvita.si

------

SAMO BUDNA:


https://www.facebook.com/pg/Samo-Budna-Band-34287677856/

Na solistično pot se je podal leta 2008 in okrog sebe zbral nov spremljevalni bend. Leto pozneje je izšel njegov prvi samostojni album Manj je več (vidnejši singli: »Festival kiča«, »Komu boš rekla« in »Manj je več«), 2015 pa je sledil Za nazaj in za naprej, ki ga je produciral Jani Hace. Pri več pesmih (»Sanje so večne«, »Zate nocoj«, »Komu boš rekla« in »Sončna hiša«) je sodeloval s prekmurskim pisateljem Ferijem Lainščkom, ki je zanje prispeval besedila. S »Sončno hišo« je nastopil na Slovenski popevki 2011 in prejel nagrado za mladega perspektivnega avtorja ali izvajalca. 9. aprila 2016 je v domačem kraju Ljutomeru z velikim koncertom z gosti (Kreslin, Hamo, Rudi Bučar) proslavil 25 let glasbenega ustvarjanja, 17. maja pa je nastopil v oddaji Izštekani. S spremljevalno skupino, ki jo sestavljajo Kristjan Majcen (električna kitara), Davor Klarič (klavir, hammond), Rok Škrlj (bas, backvokal) in Jože Zadravec (bobni), nastopa pod imenom Samo Budna & Band.

------

MEDNARODNI LITERARNI PERFORMENS:

Pred cerkvijo boste priča nenavadnemu literarnemu performensu v izvedbi vrhunskih literatov dr. Glorjane Veber, Božice Jelušić in Zlatka Kraljića.

Zlatko Kraljić: https://www.facebook.com/ajda.podgorelec.3

Božica Jelušić: https://www.facebook.com/bozica.jelusic?hc_ref=ARTB4NteHYfo6QeHXPBBu0iZKX-IlS1eWeCwYI76I65ejplH-Q_u9KJCSDxYMSl5b4o

Glorjana Veber: https://www.facebook.com/glorjana?hc_ref=ARTq9PWBXAuAPeBEqTL4v2x5uR9bHBp_sj5XSQ9GcluinNcm784xWneEnAdSPsnqdVwDOROJA:Zasedba:
Dorina Gujt - prečna flavta in vokal, 
Roman Kovačič - kitara in vokal, 
Janez Žekš – kitara, orglice in vokal. 
Akustični trio DOROJA so leta 1982 ustanovili trije mladi, nadobudni glasbeniki. Muzicirali so zgolj zaradi zabave in skupne ljubezni do glasbe. Kmalu so se povzpeli od kulturnih in priložnostnih prireditev do glasbenih festivalov, in poželi kar nekaj vidnih uspehov. S skladbo "Marihuana" so zmagali na festivalu Glas mladih Slovenije v Črnomlju, s skladbo "Strah pred ljudmi" pa na Glasbenem festivalu Zima 85 v Radečah..
Njihov repertoar obsega preigravanje priredb skladb s področja folk, country in bluegrassa, izvajajo pa tudi lastne skladbe kot so: Marihuana, Zgodba za tri letne čase, Ostati sam, Strah pred ljudmi, Greta,...
Člani skupine DOROJA so se vsak na svoj način, vseskozi glasbeno udejstvovali in ustvarjali v različnih glasbenih skupinah.
Po letih premora so se ponovno zbrali, z namenom, da svojo glasbo približajo mlajšim generacijam in v starejših vzbudijo nostalgijo. Zdaj ponovno delajo skupaj tisto, kar jih je že od nekdaj veselilo in povezovalo.

Partnerji