Novice

Festival Re:Pannonia 2018

Kreativni festival umetnosti, glasbe, medijev in filma. Namenjen izobraževanju in zabavi otrok, mladih in zrelejših. 
// 1- 7. julij 2018 // Križevci pri Ljutomeru //

“Re:Pannonia” : panonska školjka, ostanek panonskega morja, valovanje žitnih polj, duh časa, neskončna ravnica, 60 milijonov let, panonska barka, panonska ura … «
 
Sedanja vizija festivala je plod Robertovega ustvarjanja v domači delavnici, kjer je poleg rednega dela s kovino začutil željo po umetniški svobodi oblikovanja različnih materialov. Dela je najprej predstavil bližnjim prijateljem, nato še širši publiki. Na razstavah svojih umetniških del je navezal stike z isto mislečimi ljudmi, s katerimi smo se povezali v Društvo 29a.
 
Društvo leta 2016 izvede prvo mednarodno kiparsko kolonijo z imenom re:Pannonia. Za ustvarjanje določimo temo, ki se navezuje na panonsko morje. V bazen panonskega morja se vsako leto steka vedno več entuziastov umetnikov.
V naši panonski občini izkoriščamo alternativne lokacije za prezentacijo umetniških idej. Društvo 29a je sprejelo majhnost in posebnost teh lokacij za svojo glavno orožje, s katerim vabimo glasbenike, pesnike, pisatelje, kiparje, slikarje, performerje, … kulinarične filozofe, grafične kirurge, biozvodnike, ekofizikalce, živalske vizažiste, filmske žabje prenašalce, pornomehanike, kulturne starlete ter operne prinašalce in ostale.
 
Z vašo pomočjo bomo izvedli prvi mini art festival in se trudili da bo alternativno in inovativno raznolik. Le tako lahko pričakujemo da bo vsebina našega festivala pritegnila v panonski bazen široko paleto umetniških navdušencev.
 
Na sedem dnevnem festivalu imate možnost nastanitve, raziskovanja panonske pokrajine in kulinarike, sodelovanja na različnih delavnicah, zvečer pa se boste lahko prepustili kulturni vsebini festivala.
 
Vidimo se na festivalu Re:Pannonia od 1.7. do 7.7.2018 v Križevcih pri Ljutomeru.
 
p.s.: vabljeni so tudi bobnarski astronavti!
 
Več info na FB-ju: @RePannonia

Partnerji