Novice

Razstava del in premiera filma

27.10.2017

V petek, 27. oktobra ob 19. uri bomo v Art galeriji Jurak otvorili razstavo ter premierno predstavili film.

Na sedežu Društva 29a v Logarovcih, bomo 27. oktobra ob 19. uri uradno odprli in predstavili izdelke, ki so nastali na drugi mednarodni kiparski koloniji Re:Pannonia, ki je potekala od 3. do 8. julija v Občini Križevci pri Ljutomeru.

Na otvoritvi se nam bodo s svojimi deli na temo živali (Animals) predstavili:

NEDIM HADŽIAHMETOVIĆ (SRB), MILOJKA DROBNE (SLO), NIVEA KOFOL (SLO), BRYAN LAUCH (USA), RENATE MEHLMAUER (AUT), ALBERT MESNER (AUT), GREGOR PURGAJ (SLO), BRANE ŠIRCA (SLO), IZIDOR ZADRAVEC (SLO) in ROBERT JURAK (SLO).

Premierno pa bo predstavljen tudi kratki igrani film osnovnošolskih otrok z naslovom Misija: Reševanje srca narave / Mission: Saving the hearth of Nature, ki je nastal na filmskem in glasbeno – filmskem taboru “Valilnica 2017”.

Na taboru smo od 1. do 6. julija v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije gostili 35 otrok iz cele Slovenije, s katerimi smo ustvarili desetminutni film. Film se je izmed 1530 prijavljenih filmov iz celega sveta že uspel uvrstiti med selekcijo 65 najboljših (top 4%) filmov Green fest-a v Beogradu ter bo tako predstavljen v tekmovalnem delu beograjskega filmskega festival, kjer se bo novembra kot edini slovenski film, boril za najvišjo krono festivala.

 

NAPOVEDNIK FILMA:

Filmski in glasbeni tabor / 4.dan

Kiparska kolonija / 1. dan

Partnerji