O nas

O društvu

Ljubitelj raznovrstnega oblikovanja in oblikovnega raznovrstja Robert Jurak je pred leti sredi šlosarije in opilkov in oljnih madežev privzdignil obrv, prižgal mentolovo cigareto ter idejo o lastni galeriji takoj povedal svoji Jani. Zakaj pa ne, se je nasmehnila in si z za odločne ženske značilno gesto, ki ob takšni priliki navadno sledi iskrečemu se pogledu v svéte dalje, za uho popravila pramen rdečeoranžnih las. Tudi Andrej, genij na področju razvijanja idej se je strinjal z namero in galerija "Art Jurak"je kmalu za tem pogostila prve umetnike. V Logarovcih 29a.

Nastalo je društvo in poleg slik, kipov, knjig in zanimivih kosov družbenega predmetarija se je tam srečala tudi skupina posameznikov - Robert Jurak, Jana Jurak, Andrej Slavič, Marko Wolf, Igor Muršič, Mitja Lah, Vesna Laissani, Dejan Karba, Marko Jakopec - , ki dobro vé kako in zakaj animirati zaspane in postane. Ljudi in predmete. Brez standardnih prijemov in brez duhamorne povprečnosti. 

Smo Društvo 29A. Skrbimo za promocijo kulture, skrbi nas otopelost družbe. Mej ne priznavamo. Ne vidimo jih. Društvo 29A - društvo za promocijo kulture, turizma, športa in filma - je društvo, ki je bolj preprosto, kot je enostavna ideja o njegovem imenu.

Partnerji