Re:Pannonia

Festival Re:Pannonia 2021

“Re:Pannonia” : panonska školjka, ostanek panonskega morja, valovanje žitnih polj, duh časa, neskončna ravnica, 60 milijonov let, panonska barka, panonska ura … «

Sedanja vizija festivala je plod Robertovega ustvarjanja v domači delavnici, kjer je poleg rednega dela s kovino začutil željo po umetniški svobodi oblikovanja različnih materialov. Dela je najprej predstavil bližnjim prijateljem, nato še širši publiki. Na razstavah svojih umetniških del je navezal stike z isto mislečimi ljudmi, s katerimi smo se povezali v Društvo 29a.
 
Društvo leta 2016 izvede prvo mednarodno kiparsko kolonijo z imenom re:Pannonia. Za ustvarjanje določimo temo, ki se navezuje na panonsko morje. V bazen panonskega morja se vsako leto steka vedno več entuziastov umetnikov.
 
V naši panonski občini izkoriščamo alternativne lokacije za prezentacijo umetniških idej. Društvo 29a je sprejelo majhnost in posebnost teh lokacij za svojo glavno orožje, s katerim vabimo glasbenike, pesnike, pisatelje, kiparje, slikarje, performerje, … kulinarične filozofe, grafične kirurge, biozvodnike, ekofizikalce, živalske vizažiste, filmske žabje prenašalce, pornomehanike, kulturne starlete ter operne prinašalce in ostale.
 
 
 
Vidimo se na festivalu Re:Pannonia od 1. do 4.7.2021 v Križevcih pri Ljutomeru.
 
 
 
 
 
Več info na:
Facebooku: @RePannonia
Instagramu: #RePannonia

 

Partnerji