Re:Pannonia

PETEK / 6.7.2018


17:00 - ART JURAK - Kiparske delavnice za otroke
21:00 - MLIN STAJNKO - Poezija, vino in prleška kulinarika
22:00 - MLIN STAJNKO - Jazz : Jože Zadravec in karavana

-------

KIPARSKE IN GRAFIČNE DELAVNICE ZA OTROKE:

------

POEZIJA, VINO IN PRLEŠKA KULINARIKA:

-----


JOŽE ZADRAVEC in KARAVANAKARAVANA je skupina odličnih glasbenikov, ki skupaj potujejo v svet občutne glasbe in melodične improvizacije.
Spoznali in sodelovali so že med študijem. Jože Zadravec je tehtno izbral člane zasedbe, saj verjame, da lahko njihova energija ob skupnem ustvarjanju zamegli meje med notirano glasbo in prosto improvizacijo. Njihov osebni doprinos h glasbi in z njihovimi solističnimi vložki nas bodo popeljali skozi različna glasbena razpoloženja. 

Zasedba : 
Karin Zemljič – vokal
Vid Jamnik – vibrafon
Anže Vrabec – klavir
Erik Čebokli – bas kitara
Jože Zadravec – bobni
Poseben gost : Grega Kozar – saksofon

Karin Zemljič
Karin Zemljič je diplomantka Kärntner Landeskonservatorium (KONSE) v Celovcu, v razredu Caroline De Rooij in Carole Alston, kjer je prejemala štipendijo za naprednega učenca. Kot izkušena spremljevalna pevka je sodelovala z raznimi zasedbami na odrih in posnetkih : Maraaya – Eurosong, Lea Sirk – Eurosong, MOJCA, … Sodelovala je in sodeluje v več projektih kot so: Flozell, Feel the Phil, Studio, Zero Deniro, Uroš Perić, Zlatko, Tabu, Maja Keuc, Carole Alston… Kot glavni vokal sodeluje v večih manjših jazz, pop , soul in funk zasedbah, kot so Karin Zemljic Akustik trio, Tribute to Amy Winehouse, Norah Jones Project, nastopila pa je tudi z več velikimi orkestri kot so Big band RTV Slovenija, Big band Krško, Big band Špicikuc.. Najnovejši projekt pa je OKUSTIČNI z Matetom Brodarjem in Jadranko Juras.

Vid Jamnik
Vid Jamnik je svoje glasbeno izobraževanje začel na GŠ Ravne na koroškem, nato končal študij na Kärntner Landeskonservatorium (KONSE) vRobu Bargadu in Güntherju Hofbauerju. V okviru študentske izmenjave Erasmus študiral na Jazz Institutu Berlin pri profesorju Davidu Friedmanu. Študij glasbe pa nadaljuje na Berklee College of Music v Bostonu (ZDA), kjer je po prvem semestru študija prejel njihovo »The Most Active Mallet Performer Award« in bil dve leti zapored uvrščen na zgoščenko šolske založbe Jazz Revelation Records, ki vsako leto predstavi najboljše študentske zasedbe in kompozicije. Dodatno se je izobraževal pri Gary Burtonu ter na mnogih glasbenih delavnicah, ki so jih vodili priznani glasbeniki. Kot gost je veliko nastopal s triom svojega mentorja, legendarnega hrvaškega vibrafonista Boška Petrovića, ter s številnimi priznanimi glasbeniki in zasedbami, kot so Jimmy Cobb, Georgie Fame, Jim Rotondi, Stefan Milenkovich, Simone Zanchini, David Gazarov, Gianni Basso, Dusko Goykovich… Trenutno je vodja ali član naslednjih zasedb: Urgent Detergent, Vid Jamnik & the Mediterranean Connection, Vid Jamnik/Ratko Zjača Duo, Vid Jamnik Quartet, You've Got That Swing (z Eddie Luis & His Jazz Passengers), Jazz Continuo, Miszform Project in Ajda Stina Turek Trio.

Anže Vrabec
Anže Vrabec je prve glasbene korake naredil na GŠ Nova Gorica, nadaljeval na SGBŠ v Ljubljani pri priznanem ruskem profesorju Sijavušu Gadžijevu. Trenutno pa je študent na Kärntner Landeskonservatorium (KONSE), jazz klavir ga poučuje ameriški pianist Rob Bargad. V času šolanja je prejel številne nagrade na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih. Kot pianist in klaviaturist deluje in je deloval v naslednjih zasedbah: Big Band NOVA, Instrumentalni trio Vrabec, Damijan Valentinuzzi Group, Fool Moon, Nikka, Terra Mystica, Soul Jazz & jaz, Zlatko & Optimisti, NOVA Jazz Quintet, NOVA Filharmonija, ViP Band (POP TV – Vid in Pero šov), Big Band Gverillaz ter ansambel v šovu ZVEZDE PLEŠEJO.

Erik Čebokli
Erik Čebokli je z igranjem bas kitare začel pri 11. letih. Leta 2017 je končal študij na Kärntner Landeskonservatorium (KONSE) v Celovcu, pri profesorju Uli Langthaler. Glasbeno sodeluje v številnih slovenskih ter tujih glasbenih skupinah. Njegov način igranja je zelo vsestranski, zato deluje v številnih zvrsteh, od jazza do alternativnih glasbenih stilov. Trenutno sodeluje z glasbenimi skupinami in avtorji, kot so Dat Phunk, MeduzaleM, Stevie Wonder tribute band, Gregor Volk in drugi. Poučuje pa tudi igranje bas kitare na glasbeni šoli BASE v Ljubljani.

Jože Zadravec
Jože Zadravec je šolanje začel leta 1992 na nižji glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer, pri profesorju Nenadu Šimunčiču. Nato je šolanje nadaljeval na konzervatoriju za jazz v avstrijskem Celovcu. Sprva pri prof. Erich Bachträglu, na to pa še pri prof. Klemens Marktlu. Udeležil se je raznih delavnic, ki so jih vodili mednarodno priznani glasbeniki/predavatelji. Sodeluje in je sodeloval z naslednjimi glasbeniki in zasedbami : Simone Zanchini, Ratko Zjaca, Martin Gyakonovski, Robert Bargard, Michael Erian, Primož Grašič, Karen Asatrian, Vid Jamnik, Elda Viler, Olivija, Ana Bezjak, Peter Lovšin, …Nastopal na mednarodnjih festivalih :Osječko ljeto kulture (Hrvaška), Međunarodni etno jazz festival Karlovac (Hrvaška), Last minute jazz festival Bale/Vale (Hrvaška), Špancirfest Varaždin (Hrvaška), Swing festival Zagreb (Hrvaška), Swing festival Graz (Avstrija), Sing mit uns (Switzerland), Jazz unter Baum (Austria), Avsenik Festival (Begunje- Slo), Festival Lent (Maribor/Slo), Jazz Ravne (Ravne/Slo), Jazz at CID (Ptuj/Slo), Festival Kanal (Bohinj/Slo), Swing festival BLED (Bled/Slo), festival Godibodi (Ljubljana/Slo), … Trunutno je član zasedb : MOJCA, BILBI, The SWINGTONES, TOTI big band, Simpatico, … Od leta 2015 je mentor za bobne na glasbeni šoli B.A.S.E (Ptuj), ter od leta 2018 mentor na Jazz oddelku GŠ Karol Pahor (Ptuj) za jazz bobne. Lahko ga tudi slišite na raznih posnetkih, albumih, z različni izvajalci in skupinami.

Partnerji