Re:Pannonia

TOREK / 3.7.201817:00 - PARK DOŽIVETIJ - Valove športne urice
20:00 - ZORKOV ODER - Tomo Jurak
21:00 - ŽUPNIŠČE - Mura / Foto razstava - Film
22:00 - VAŠKO JEDRO - Ethnotrip

-----

VALOVE ŠPORTNE URICE:

V sodelovanju z Val športom bomo na novo zgrajenem motoričnem parku v Križevcih poskrbeli, da se bo gibalo staro in mlado.

------

TOMO JURAK:Tomo Jurak je deloval kot harmonikar, pevec, kitarist, avtor glasbe, tekstopisec in aranžer. Sodeloval je pri skupinah Avantura, Prah, Venera, Pepel in kri - najbolj znan pa je po svoji pop skupini Gu Gu, ki je skozi osemdeseta leta nanizala veliko uspešnic in bila ena najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin. Po razpadu skupine Gu-Gu je ustanovil duet Tom-Tom.

Kasneje se je posvetil samostojnemu delu, pisanju in ustvarjanju radijskih reklam (otroška kašica Frutek) in sodelovanju z drugimi imeni estrade kot so Janez Bončina-Benč, Primož Grašič, Janez Zmazek - Žan, Dixie Šok band.. Veliko njegovih avtorskih del je ponarodelo (npr. Sam po parku se sprehajam).

------

FOTO RAZSTAVA DENIS CIZAR:Denis Cizar, fotograf, učitelj raftinga in naravoljubec, rojen 1976, živi v Beltincih in skupaj z ženo vodi podjetje MURAMAR.
Denis se s fotografijo ukvarja že vrsto let. V dosedanjem opusu je s svojo kamero zabeležil mnoge odmevne dogodke, ovekovečil lepo število osebnosti iz sveta umetnosti in kulture, predvsem pa ga navdihuje narava in skrivnostno življenje sveta ob Muri. 
Objavljal je v večini renomiranih tiskanih in elektronskih medijev na Hrvaškem in v Sloveniji, njegove fotografije pa se pojavljajo tako v turističnih tiskovinah kot tudi monografskih publikacijah. Z umetniškimi fotografijami sodeluje tudi v oblikovanju scenografije koncertov in drugih umetniških dogodkov.

------

ETHNOTRIP:Skupina Ethnotrip je pričela s svojim delovanjem leta 2009. Zasedba se je v teh letih le nekoliko spremenila in tako danes skupino sestavljajo Tjaša Šimonka (vokal), Miha Kavaš (violina), Primož Kramberger (klavir), Aleksander Varga (bas kitara) in Tomi Došen (tolkala). Člane skupine je moč slišati tudi v raznih drugih zasedbah in ker izhajajo iz različnih glasbenih zvrsti, se to na zanimiv način odraža tudi v njihovi glasbi.
Ethnotrip se navdušujejo nad ljudskim izročilom in v bogati zakladnici glasbe Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije črpajo skladbe za svoj repertoar. Z glasbenimi gosti in producentom Dejanom Berdenom je skupina Ethnotrip posnela že tretji studijski album, katerega izid je načrtovan jeseni 2018. Na albumu bo moč slišati povsem novo, avtorsko glasbo, ki jo glasbeniki ustvarjajo s pomočjo besedil slovenskih avtorjev Štefana Kardoša, Ferija Lainščka, Marka Kočarja, Jasne Jurkovič in Mojce Šipek.

-----

Partnerji